河南11选5历史开奖号码試題下載同步輔導備課中心高考輔導英語語法初中英語英語學習Flash英語會員注冊會員中心飛揚博客給我留言
| 頻道首頁 | 一輪復習 | 高考詞匯 | 單項選擇 | 完形填空 | 閱讀理解 | 書面表達 | 語法閱讀填空 | 專題復習 | 綜合復習 | 會考輔導 | 詞匯辨析 |
◆ 您現在的位置: 嘉興英語教學網 >> 高考輔導 >> 語法閱讀填空 >> 資料信息:2016年高考英語語法填空題提分訓練
2016年高考英語語法填空題提分訓練

1
Jonny:Hey!I'm just practicing Tai Chi(太極).Would you like to join me?
Peter:I know nothing about it. Is it difficult?
Jonny:It seems easy,but you need a lot of practice. You just follow me like this.
Peter:OK. Don't laugh__1__ me. I may look funny.
Jonny:Bend your knees slightly and reach out your arms like tree branches,naturally and__2__(soft).Try to keep your body straight. Move slowly,then be sure to keep your balance and don't let your body shake.
Peter:I cannot control my body well. My legs become__3__(pain).
Jonny:Keep __4__(hold)your position for a while. It helps develop your strength and flexibility. Raise your leg and let__5__ stay in the air for seconds.
Peter:I feel my legs shaking. I cannot do this any longer.
Jonny:Be patient!Tai Chi__6__(call)“shadow boxing” in English. It asks you to act like water:to be flexible as well__7__ strong. In real competition,a Tai Chi master borrows the strength of the competitor and uses this energy to fight back. The__8__(hard)you try to beat him,the more likely you will get hit. He controls you!
Peter:Unbelievable!Oh. . . ,__9__ you don't mind,I'll stop and take a deep__10__.
1.解析:laugh at sb. “嘲笑某人”。
答案:at
2.解析:and連接并列成分,前面是naturally,所以后面用softly。
答案:softly
3.解析:become后接形容詞,構成系表結構,故用painful。
答案:painful
4.解析:keep doing“持續/一直在做某事”。
答案:holding
5.解析:特指your leg。
答案:it
6.解析:此處表示被動。
答案:is called
7.解析:as well as 是固定搭配,意為“也,還”。
答案:as
8.解析:此處為the harder. . . the more. . . 結構,表示“越.. . 就越.. . ”。
答案:harder
9.解析:“如果你不介意的話”,表示條件。
答案:if
10.解析:take a deep breath“深呼吸”。
答案:breath

2
My mother and I walked down to the rocky coastline near the cabin in Maine. We collected stones. By the time I was 7,my mother had taught me to know the ones worth__1__(keep): We hunted for polished rocks,marbled greenstone.
We wandered far apart that day. On my side of the long beach,I picked up a rounded piece of granite__2__(circle)by white veins of quartz. I saw the rock had been split;a break recent enough__3__the edges weren't exactly smoother,old enough that they weren't exactly __4__(sharp).
Then my mother called to me,and we walked __5__(meet)each other. I had half a stone in my hand to show her. She pulled the other half from her pocket and shouted her__6__(astonish).I laughed. It couldn't be. It was. The seagulls cackled with us.
Twenty­three years since that morning,and still we are together and separate,__7__(move)apart and back,over and over. Always the reminder sits in a glass­paned cabinet__8__ the dining room of the family home,two flawed pieces of stone held together with__9__ faded rubber band. Proof that once,__10__(incredible),we found the far­flung halves of a broken thing and made them whole again.
1.解析:結合前面的形容詞worth+doing的用法,因此填keeping。
答案:keeping
2.解析:根據語境,此處circle與前面的granite構成動賓關系,因此用過去分詞作后置定語。
答案:circled
3.解析:根據語境,此處that引導了一個結果狀語從句與后面的old enough that. . . 呼應。
答案:that
4.解析:與前面的smoother呼應,指“也不那么的鋒利”,因此使用比較級。
答案:sharper
5.解析:根據前面的walked可知,此處用不定式作目的狀語。
答案:to meet
6.解析:前面是一個形容詞性物主代詞,因此后面用名詞。
答案:astonishment
7.解析:根據語境,此處用現在分詞短語作伴隨狀語。
答案:moving
8.解析:結合后面的地點,表示“在……里面”,因此用介詞in。
答案:in
9.解析:根據語境,此處用a泛指“一個”。
答案:a
10.解析:修飾整個句子,用副詞作狀語。
答案:incredibly

3

“Get up!” my mother would shout. “Help me iron my shirt. I have 30 minutes to get to work. ”
My sisters and I would rise,__1__(peek)at the dark outside that little white house on the black side of town.
I would plug in the iron,then press Mom's jeans and white shirt—the uniform she__2__(wear)to the aircraft factory. __3__(puzzle),I wondered why Mom could not prepare her clothes herself.
I grew up,and Mom came to visit: “Where's your iron?” “Back of the linen closet”,I told her. “I don't use it at all. I hate__4__(iron).I never understood why you couldn't iron your own clothes when we were growing up. ”
“Neenie,” she said,“you have no idea__5__ we went through in those factories. But I knew I could not quit because I had four girls to take care of. ”
She explained she needed our help to arm her with the faith__6__(return)for shift work. Dull labor for__7__ brilliant woman.
“One day my supervisor got much__8__(crazy)at me,” she recalled,“and made me go outside and pick up trash. ” He ruled over her__9__ absolute power.
Then I understood. It was women like my mother—and many women today—who did the hard jobs,so their children can sit at computers and watch programmes__10__(glad).
1.解析:作前面sit的伴隨狀語,因此用現在分詞的形式。
答案:peeking
2.解析:根據語境,表示過去的事情,因此用過去時。
答案:wore
3.解析:根據語境,表示作者感到困惑,因此用過去分詞。
答案:Puzzled
4.解析:動詞hate后面應該用動名詞作賓語,因此填ironing。
答案:ironing
5.解析:根據語境,與前面的have no idea呼應,用what,作后面的句子中的賓語。
答案:what
6.解析:不定式作主語,修飾the faith。
答案:to return
7.解析:根據后面的brilliant woman“一個聰明的婦女”,因此用a,表示泛指。
答案:a
8.解析:結合前面的much,修飾形容詞比較級,因此后面用比較級的形式。
答案:crazier
9.解析:根據語境,表示“以……的力量”,因此用with。
答案:with
10.解析:修飾前面的動詞sit and watch,用副詞作狀語。
答案:gladly

4

Just up the road from my home is a field,with two horses in it. From a distance,each horse looks like any other horse. But if you get a__1__(close)look you will notice one of them is blind. Instead of abandoning him,his owner has made him a safe and comfortable barn to live in. And if you stand nearby and listen,you will hear the sound of a bell__2__(come)from__3__smaller horses. Attached to__4__(it)halter is a small,copper­colored bell assisting the blind friend to follow him.
__5__ you watch them,you'll find the horse with the bell always checking on the blind one,and that the blind horse will listen for the bell and then slowly walk to__6__the other one is,trusting he will not__7__(lead)astray. When the horse with the bell returns to the barn each evening,he will stop__8__(frequent)to look back,making sure that the__9__isn't too far behind to hear the bell.
Life does not throw us away just because we are not perfect or because we have problems or challenges. Sometimes we are the blind horse being guided by the little ringing bell of our acquaintances;__10__other times we are the guide horse,who helps others to find their way.
1.解析:形容詞比較級,get a closer look指“近距離地看一看”。
答案:closer
2.解析:the sound與come from是主動關系,用現在分詞作補語。hear. . . doing. . . “聽見……正在做……” 。
答案:coming
3.解析:此處應填定冠詞,表示特指“比較小的那匹馬”。
答案:the
4.解析:形容詞性物主代詞作定語。
答案:its
5.解析:指“當……時”。
答案:As/When
6.解析:where在賓語從句中作地點狀語。
答案:where
7.解析:he與lead之間為被動關系,lead astray “引入歧途”。
答案:be led
8.解析:修飾動詞stop應用副詞形式。
答案:frequently
9.解析:指“兩匹馬中的另一匹”。
答案:other
10.解析:at other times“在其他時候”,為固定搭配。
答案:at

5

My dear grandson,your mother tells me that you started smoking some time ago and now you are finding it difficult to give it up. By the way,did you know that this is__1__you become addicted in three different ways?Firstly,you can become physically addicted to nicotine,__2__is one of the hundreds of harmful chemicals in cigarettes. This means that after a while your body becomes accustomed to__3__(have)nicotine in it. So when the drug leaves your body,you get withdrawal symptoms. I remember__4__(feel) bad-tempered and sometimes even __5__ pain. Secondly,you become addicted through habit. As you know,if you do the same thing over and over again,you begin to do__6__automatically. Lastly,you can become__7__(mental)addicted. I believed I was happier and__8__(relax)after having a cigarette,so I began to think that I could only feel good when I smoked. I was addicted in all three ways,__9__ it was very difficult to quit. But I__10__finally manage.
1.解析:此處表示“這是因為你……”,故表語從句用because引導。
答案:because
2.解析:引導非限制性定語從句并在從句中作主語,先行詞為nicotine。
答案:which
3.解析:become accustomed to “習慣于”,此處to為介詞,介詞后應用動名詞。
答案:having
4.解析:remember to do“記得去做……”,remember doing“記得做過……”,此處應為后者,填feeling。
答案:feeling
5.解析:in pain “在痛苦中”,為固定搭配。
答案:in
6.解析:代詞it指代the same thing。
答案:it
7.解析:修飾過去分詞化的形容詞addicted,故用副詞形式。
答案:mentally
8.解析:此處more relaxed和happier為并列的表語。
答案:more relaxed
9.解析:此處so引導一個結果狀語從句。句意:我就是這樣抽煙上了癮,所以很難戒掉了。
答案:so
10.解析:此處did用在動詞原形manage前加強語氣。此句意思為“但是我最后確實戒了煙”。
答案:did

6

An elderly teacher,with a pupil by his side,took a walk through a forest. Suddenly he__1__(stop)and pointed to four plants close at hand. The first was just beginning to appear slowly above the ground,the second had rooted itself pretty well into the earth,the third was a small short tree,while the fourth was__2__ full­sized tree. The tutor said to his young__3__(company),“Pull up the first plant. ” The boy did so eagerly,__4__(use)only his fingers.
“Now pull up the second. ” The youth obeyed__5__ found that the task was__6__(difficult).
“Do the same__7__ the third,” he urged. The boy had to use all his strength to uproot it.
“Now,” said the instructor,“try your hand with the fourth. ” The pupil put his arms around the trunk of the tall tree and couldn't even shake__8__ leaves. “This,my son,is just__9__ happens with our bad habits. When they are young,we can remove them easily;but when they are old,it's hard to pull them out of the ground,__10__ we pray and struggle ever so sincerely!”
1.解析:分析句子結構可知,所填詞和后面的pointed to是并列關系,所以應該用一般過去時。
答案:stopped
2.解析:分析句子結構可知,這里和前面的a small short tree一致,所以用不定冠詞表泛指。
答案:a
3.解析:分析句子結構可知,所填詞被形容詞性物主代詞和形容詞修飾,所以用名詞形式,表示“同伴”。
答案:companion
4.解析:分析句子結構可知,這里用現在分詞短語作伴隨狀語。
答案:using
5.解析:分析句子結構可知,所填詞應表示并列關系。
答案:and
6.解析:根據語境可知,此處表示兩者相比這個任務更難。
答案:more difficult
7.解析:根據語境可知,這里表示對第三棵樹同樣處理,即拔出第三棵樹,所以用動詞短語do with,意為“處理”。
答案:with
8.解析:根據上下文的內容可知,這里是指第四棵樹的樹葉,所以用its。
答案:its
9.解析:分析句子結構可知,這是一個表語從句,從句中缺少主語,而且用來指物,所以用what引導。
答案:what
10.解析:根據上下文的語境可知,這里表達的意思是:盡管我們真心實意地祈禱、努力掙扎,但是已經積習難改了。所以這是一個讓步狀語從句,應用though引導。
答案:though

7

One day the king of the Gods,Zeus,decided that he would populate the world with women as well as men. So he ordered Hephaistos,the God of crafts,__1__(create)the first woman. Hephaistos thought a great deal and eventually came up__2__ a solution using water and earth. The first woman's arrival on the earth was the opportunity for a splendid party and the gods decided to celebrate by giving her some presents. So they each gave her one talent:for example,Aphrodite,the Goddess of love,gave her beauty;Apollo,the God of music,gave her musical ability;and Hermes,the messenger of the Gods,gave her persuasion. As a result Zeus decided that she would be called Pandora,which means “all­gifted”.
So Pandora was sent to the earth to live with the rest of mankind. __3__ she went she was given a box which she was ordered never to open under__4__circumstances. However,being__5__(nature)curious,Pandora,opened the box,and all the evils of the world such as war,disease,famine and floods__6__were contained within it escaped and spread over the earth. Pandora was horrified to see such things escaping but she found it impossible to close the lid. At last when almost the entire contents of the box__7__(escape),and there was only one thing lying at the bottom of the box,Pandora managed to close the lid. Immediately there was a tiny voice__8__(call)“Let me out!Let me out!” Frightened as__9__ was,Pandora cautiously opened the box in time to see the small object within—Hope—wing its way out into the world. So that was__10__ the earth was filled with evil as a result of Pandora's curiosity. Fortunately,there is HOPE on earth as well.
1.解析:order sb. to do sth. “命令某人做某事”,order后接帶to的動詞不定式作賓語補足語。
答案:to create
2.解析:come up with“想出,提出(主意、答案等)”,為固定短語。
答案:with
3.解析:根據文章意思可知,是在潘多拉去“之前”給了她一個盒子,故用before。注意句首單詞首字母要大寫。
答案:Before
4.解析:表示“在任何情況下”用under any circumstances。
答案:any
5.解析:此處修飾形容詞curious,故用副詞形式。
答案:naturally
6.解析:所填詞引導定語從句,從句缺少主語,先行詞是the evils,故用that或which。
答案:that/which
7.解析:表示某個過去時間之前已經完成的動作,故用過去完成時。
答案:had escaped
8.解析:voice與call為主動關系,故用現在分詞形式。
答案:calling
9.解析:指代Pandora,且在從句中作主語,故用she。
答案:she
10.解析:表語從句缺少表示方式的狀語,故用how。
答案:how

8

I was always told that the three Ps,patience,positive thinking and perseverance(堅持不懈),were a sure path__1__success. But this advice does not always work as planned. My high school maths exam is one example. The exam,__2__was originally to be held in our classroom,__3__(change)to the library at the last minute. This,__4__,didn't bother me because maths had always been my strongest subject. I patiently walked to the library,took my seat and did some deep breathing to help relax__5__.But my mood changed quickly when I saw the first question. I had no idea how to do it. I tried to stay__6__(positive)and persevered until I finally found the__7__(solve).With the problem__8__(solve),I felt proud of my achievement.
__9__(fortunate),I then noticed that I had just 10 minutes left__10__(complete)the rest.
1.解析:the path to success“通往成功的道路”。
答案:to
2.解析:此處是一個非限制性定語從句,修飾先行詞exam,用關系代詞which。
答案:which
3.解析:主語the exam與change之間為被動關系,結合時態,用was changed。
答案:was changed
4.解析:表轉折,又有逗號隔開,用however。
答案:however
5.解析:根據語境,此處表示“深呼吸使自己放松下來”,因此用反身代詞。
答案:myself
6.解析:stay是系動詞,后面接形容詞,表示主語的狀態。
答案:positive
7.解析:由冠詞the可知,此處填名詞形式。
答案:solution
8.解析:本結構是“介詞(with)+賓語(problem)+賓補(solved)”,其中賓補的形式由賓語problem來決定。
答案:solved
9.解析:此處用副詞來修飾其后的整個句子,結合語境用否定副詞。
答案:Unfortunately
10.解析:不定式短語作定語。
答案:to complete 

注意事項

如無特殊說明,本站資源均是用winrar壓縮后的doc或ppt文件。
如果您發現該軟件不能下載,請通知管理員或點擊【此處報錯】,謝謝!
本站所有資料只能用于學??翁媒萄Щ蠐⒂镅罷哐把芯恐?,請勿用作它途,否則,后果自負。
未經本站明確許可,任何網站不得非法盜鏈及抄襲本站資源;如引用頁面,請注明來自本站,謝謝您的支持!

資 料 信 息

  • 軟件大?。?/STRONG>42 KB
  • 軟件類型:
  • 軟件等級:★★★★★
  • 授權方式:免費資料
  • 下載權限:無需注冊
  • 整理時間:2016-5-18
  • 下載統計:數據載入中……
  • 資料作者:佚名
  • 資料上傳:隨心飛揚
  • 資料來源:網絡
  • WORD完整版下載地址>>>
版權所有 河南11选5历史开奖号码 | |
| 站長:隨心飛揚 | 河南11选5历史开奖号码 www.grpma.icu | 信箱:jxenglish2006#163.com |
本站所有信息僅供參考,本站不保證其準確性,及時性及完整性,請使用者自行斟酌決定。
本站所提供的所有信息僅供學??翁媒萄Ъ壩⒂镅罷哐把芯恐?,其著作權歸原作者及媒體所有。
篮球比分 北京pk10定位胆是什么 网络扎金花背后的骗局 pk10计划在线 飞艇7码免费计划 快乐时时是国家 体彩时时彩技巧稳赚 极速pk10计划软件 北京pk走势图怎么看 北京pk10代玩骗局 捕鱼达人2破解版1.7 双色球最新计划 牛牛看牌抢庄赢钱技巧 双色球100%的出号规律 贝贝游戏通比牛牛技巧 大小单双稳赚投注技巧